20. izvanredna izborna godišnja skupština

Učitavanje mape...

Dan i vrijeme
Datum: 26. studenoga 2013.
Vrijeme: 18:00h

Lokacija
DHSP sjedište, Zvonimirova


Predsjednik Društva, Kazimir Šturik saziva, uz suglasnost Predsjedništva, prema čl. 15 Statuta,
20. izvanrednu godišnju izbornu skupštinu Društva hrvatsko-slovačkoga prijateljstva za
utorak, 26. studenog 2013., u dvorani (soba br.6) u novom prostoru u Ulici kralja Zvonimira 17
na 4. katu u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati, sa sljedećim prijedlogom:

DNEVNOG REDA
1. OTVARANJE SKUPŠTINE I IZBOR RADNIH TIJELA:

    a) Radnoga predsjedništva
    b) Zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
    c) Kandidacijskog i Verifikacijskog odbora

2. IZVJEŠĆA I POZDRAVI:
a) Izvješće Predsjedništva o radu društva u 2013. godini (dodatak: Inicijativa za dodjele
priznanja i proglašenja počasnih članova Društva)
b) Izvješće o financijskom poslovanju u 2013. godini
c) Izvješće Nadzornog odbora
d) Pozdravi nazočnih gostiju

3. RASPRAVA O IZVJEŠĆIMA I NJIHOVO PRIHVAĆANJE

4. RAZRJEŠENJE DOSADAŠNJEG PREDSJEDNIKA, TAJNIKA I ČLANOVA
PREDSJEDNIŠTVA I IZBOR NOVOG PREDSJEDNIKA, TAJNIKA I ČLANOVA
PREDSJEDNIŠTVA

5. RAZRJEŠENJE DOSADAŠNJEG I IZBOR NOVOG NADZORNOG ODBORA

6. ODREDNICE DJELOVANJA U 2013/14. GODINI I NJIHOVO PRIHVAĆANJE

7. FINANCIJSKI PLAN ZA 2013/14. GODINU I NJEGOVO PRIHVAĆANJE

8. ODLUKA O NESASTAVLJANJU FINANCIJSKOG IZVJEŠĆA ZA 2013/14 GODINU
ZA POTREBE DRŽAVNE REVIZIJE I FINE

9. IZMJENA STATUTA DRUŠTVA: Mijenja se članak 1. u svezi preseljenja sjedišta

10. ZAKLJUČNA RIJEČ I ZAVRŠETAK RADA SKUPŠTINE,
I NASTUP ZBORA KUD INDUSTROGRADNJA

11. DOMJENAK I DRUŽENJE

Molimo sve članove i pozvane goste za sudjelovanje kako bi svojim prilozima u diskusiji i prilikom sastavljanja novih planova osvježili i proširili naše djelovanje.
Veselimo se Vašem dolasku!


Poštovane članice i članovi Društva,

veselimo se što smo, nakon dugotrajnog ali uspješnog lobiranja i traženja, dobili na korištenje gradski prostor (kancelariju i dvoranu) i vjerujemo da će to biti novi zamah i nova kvaliteta u smislu uspješnijeg i mnogovrsnijeg djelovanja Društva.
Promišljenom i racionalnom organizacijom u novom prostoru moći će se ostvarivati mnoge ideje koje smo do sada samo zamišljati mogli.
Dođite na 20. izvanrednu izbornu skupštinu – moramo ju održati radi izmjene Statuta, da se možemo registrirati u Uredu za udruge sa novim sjedištem. Zakon tako nalaže, pa smo odlučili da ujedno i pomladimo sastav Predsjedništva kako bi moglo bolje odgovoriti na suvremene izazove.
Također smo pregledom evidencije konstatirali da uz pozive pošaljemo i uplatnice članovima koji iz raznih razloga nisu uplatili članarinu za prošlu i tekuću godinu.
Bilo je preseljenja, netočnih adresa, zagubljenih pošiljaka, pa do toga da i mojom krivnjom neke uplatnice nisam uručio. Naime, zbog uštede na poštanskim toškovima približno trećina članova prima obavijesti internetom i sa nekima se i nisam uspio naći na našim mjesečnim akcijama da im to osobno predam, itd… Molim stoga da ispoštujete rok naveden na uplatnicama (2. prosinac 2013.g.), jer u tom tjednu računamo i preregistrirati sjedište. Osim tog razloga, tu je i taj da Društvo raspolaže sa skromnim sredstvima (dio je otišao na soboslikarske, parketarske radove i sl.) te ponavljam podatak da visina članarine nije dostatna za pokriće poštanskih troškova tijekom godine. Zato uglavnom šaljemo dopisnice, no to nije moguće svaki put.
Budući da primjećujemo da sve manji broj članova dolazi na mjesečne akcije (predavanja, književne večeri i sl.) molimo Vas da ispunite priloženu dopisnicu i tako svojim potpisom potvrdite svoj status. Znate da smo nažalost ostali bez velikog dijela arhive koja je uništena tijekom radova u Mesničkoj i željeli smo rekonstruirati podatke koji su inače na Pristupnici.
Odziv je bio minoran.
Molimo Vas stoga ponovno, ukoliko to već niste učinili, da potvrdite svoju želju ostati članicom/članom Društva na dopisnici i potpisanu je ubacite u Vama najbliži poštanski sandučić ili predate u pošti na šalteru. Dakle ne košta Vas ništa osim malo dobre volje i nekoliko minuta.
O dosadašnjem radu bit će riječi na skupštini. Čut ćete o knjižnici (sada skromnoj), o planiranim projekcijama, o planiranom tečaju slovačkog jezika… Dodite i uključite se sa svojim prijedlozima kako što ostvariti.
Računajte na Slovački predbožićni koncert 17. prosinca u velikoj dvorani Matice hrvatske u 18 sati uz sudjelovanje mješovitih pjevačkih zborova: LIRE iz Lipovljana i Industrogradnje-Zagreb. No, o tome više na skupštini i poslije i na pozivnicama.


Zvonimirova 17 je zgrada pokraj burze rada, odnosno sjedište HSS-a. Dizalo u zgradi je kapaciteta maksimalno 3 osobe i relativno je sporo. Stoga preporučamo da dođete nešto ranije.
Dvorana ima malo više od 50 sjedećih mjesta. Doviđenja i dobro došli.